Holistica er en virksomhed, der bygger på holistiske tanker (holisme = helhed). Vi tror på, at man i udviklingen af lægemidler må tage hensyn til, at de forskellige folkesygdomme udspringer af forskellige årsager.

For nogle mennesker kan en sygdom, f.eks. allergi, være psykologisk betonet, for andre skyldes allergien måske intolerance over for bestemte madvarer. Skal man f.eks. udvikle et homøopatisk lægemiddel til eksemer, må lægemidlet altså både indeholde urter til stresstilstanden, urter til de implicerede og medskyldige organer, f.eks. tarmsystemet, og urter til selve symptomet – nemlig eksemen i huden.

Det er derfor vores overbevisning, at homøopatiske lægemidler bør sigte mod følgende 3 planer, hvis hele mennesket skal blive raskt:

  1. Symptomet
  2. Den fysiologiske årsag
  3. Psykosomatisk stress

En sådan trefoldig homøopatisk behandling vil naturligvis kun være en helhedsbehandling, når den også følges op af grundlæggende sunde levevaner. Her tænkes på sund kost, motion, rigelig søvn og en god portion livskvalitet.

Udover selve opbygningen af homøopatiske lægemidler, er det vigtigt for os, at lægemidlerne laves ud fra rene kontrollerede råvarer. Derfor modtager vi også kun vores forskellige råvarer fra autoriserede laboratorier, der er underlagt de sammen strenge kvalitetskrav som os selv.

Alle vores homøopatiske lægemidler er udvundet af naturlige stoffer. I midlerne indgår udtræk fra urter, træer, stængler, blade, rødder, frugter, bark, frø, kerner og mineraler.

Holistica Medica har som det første laboratorium i Danmark fået lægemiddelstyrelsens § 39 -godkendelse til produktion og eksport af homøopatiske lægemidler. Denne godkendelse betyder, at vi lever op til de samme kvalitets- og standardkrav, der kræves af enhver anden lægemiddelproducent.

Holistica Medicas historie og grundlæggelse

Holistica Medica blev grundlagt i 1992 af heilpraktiker Arvin Larsen. Virksomhedens tilblivelse var en naturlig følge af Arvin Larsens virke som heilpraktikker.

I 1986 etablerede Arvin Larsen sin egen klinik i Vejle. I starten behandlede Arvin Larsen patienterne med homøopatiske lægemidler fra bl.a. tyske laboratorier. Der gik dog ikke lang tid, før Arvin Larsen følte, at disse lægemidler ikke levede op til hans forventninger. Derfor indgik han et samarbejde med forskellige laboratorier, der skulle producere lægemidler efter hans egne recepter. Som tiden gik steg behovet for endnu mere avancerede lægemidler, hvorfor Arvin Larsen til sidst besluttede at starte sit eget laboratorium.

Da Arvin Larsen specielt forskede i psykologiens betydning for helbredet samt følelsernes sammenhæng med hormonsystemet, udviklede han først en række homøopatiske lægemidler til behandling af hormonsystemet. Da disse homøopatiske lægemidler var en nyskabelse og helt unikke i deres virkning, blev de hurtig kendt landet over. Der gik ikke lang tid før hundredevis af behandlere anvendte Arvin Larsens lægemidler.

Det lille laboratorium, der dengang var installeret i baglokalet af klinikken, blev hurtigt for lille, hvorfor han flyttede sit laboratorium til større lokaler ved siden af klinikken. Allerede 1½ år efter blev det igen for trangt.

I dag har Holistica Medica sit sæde i Hornsyld – en lille by mellem Vejle og Juelsminde. Laboratoriet, der i dag er blevet til en virksomhed med 13 ansatte, leverer nu homøopatiske lægemidler til over tusinde behandlere i Danmark.

Gennem årene har Arvin Larsen løbende udviklet flere homøopatiske lægemidler. Derfor sælger Holistica Medica i dag 37 forskellige homøopatiske lægemidler. De 31 midler sælges til behandlere, og de resterende 6 sælges gennem Matas, Helsekostforretninger og Materialister. Holistica Medica sælger sine produkter i både Danmark, Norge og Holland.

Holistica Medica er i dag en virksomhed, der både forsker, underviser samt udvikler terapeutiske teknikker.

Fakta

  • Grundlagt i 1992.
  • Bygger på holistiske tanker.
  • Udvikler og producerer homøopatiske lægemidler samt kosttilskud.
  • Råder over 1600 forskellige urter
  • Første danske laboratorium med lægemiddelstyrelsens §39 godkendelse til produktion og eksport af homøopatiske lægemidler.
  • Forsker, underviser samt udvikler terapeutiske teknikker.